SCW Systems B.V. - Procesoperator
Overslaan naar content

Procesoperator

Op locatie€ 2.500 - € 4.100 per maandOperations

Functieomschrijving

Als Proces Operator maak je deel uit van een team van operators. Samen zorgen jullie ervoor dat de Demofabriek blijft draaien. Ben jij een junior- of medior ervaren procesoperator. En wil jij deel uitmaken van de energietransitie. Dan dagen we je uit om samen impact te maken!


Mocht je als starter of junior interesse hebben om opgeleid te worden voor een rol in de procestechniek, via SCW zijn er ontwikkelingsmogelijkheden. Ook als je medior of senior ervaring hebt, SCW is een erkend leerbedrijf voor gerelateerde opleidingen zoals Vapro A, Vapro B, Vapro C of andere MBO vergelijkbare opleidingen.


Jouw rol binnen SCW

Je begint je dag als procesoperator met een wachtoverdracht op een van de twee locaties, opereert diverse equipment (deels manueel, deels geautomatiseerd), loopt controle rondes, neem je monsters en voer je analyses en kleine reparaties uit. Uiteraard documenteer je alles in rapportages en bespreek je opvallende zaken met je collega's.


Je werkt direct en indirect samen met collega Operators, medewerkers van de Technische Dienst en Engineers om waar nodig processen soepel draaiend te houden en verder te optimaliseren. Natuurlijk leg je voor de overdracht alles vast in een verslag en bespreek je opvallend heden met collega's. De primaire verantwoordelijkheid is de veilige werking van de fabriek. 


Voor de SCW-Gas fabriek heb je te maken met procesinstallatie technieken, hoge druk en temperaturen. Bij de CO₂-Cleanup heb je te maken met chemische processen en gebruiken we sterke zuren en basen. Het is belangrijk dat je secuur te werk gaat, vragen stelt als dingen niet duidelijk zijn en informatie deelt met collega's als je iets bijzonders ziet. We zijn voortdurend aan het innoveren en veranderen; voel je vrij om je mening en ideeën te delen. 


Onze CO₂ fabriek is uniek; wereldwijd zijn wij de eerste partij die een systeem heeft gebouwd waarbij alle grondstoffen circulair gebruikt worden. Onze SCW Gas fabriek is eveneens uniek. Wereldwijd zijn wij de eerste partij die op deze schaal Superkritische Water Vergassing inzetten voor de productie van circulair gas. Op dit moment werkt ons team aan de commissioning van beide fabrieken, en wanneer deze optimaal werkt, zullen we op meerdere locaties fabrieken bouwen in Nederland, Europa en wellicht nog veel verder. 


Dit is jouw kans om een cruciale rol te spelen in de energietransitie en de toekomst van duurzame productie vorm te geven!


Wat heeft deze kans jou te bieden?

 • Jouw rol draagt bij aan ontwikkelingen die echt impact gaan maken op klimaat en milieu;
 • We hebben een positieve cultuur waarin drive, impact, oplossingsgerichtheid en ‘met elkaar’ leidende waarden zijn;
 • Innovatie, duurzaamheid, leren en groei is ons fundament;
 • Je komt te werken in een team waarvan je snel kunt bijleren van je SCW collega's;
 • Als aanvulling op je lunch, verzorgd SCW dagelijks een verse soep of een heerlijke salade op alle werklocaties;
 • Naast een passend salaris op basis van jouw ervaring, 28 vakantiedagen, pensioenopbouw en een reiskostenvergoeding van € 0,23 ct/km, hebben we een innovatief arbeidsvoorwaardenpakket wat past bij onze cultuur en groei;
 • Zo krijg je onder andere een telefoonvergoeding van € 15,- wanneer je voor werk je eigen telefoon gebruikt, € 0,42 per kilometer reiskostenvergoeding zakelijke reizen. Ook heeft SCW een WGA Verzekering voor alle medewerkers afgesloten die bij SCW in loondienst zijn


Focus van SCW

SCW bestaat ruim 10 jaar. We zijn een jong en snel groeiend bedrijf. Met ruim 100 collega’s ontwikkelen we innovatieve en impactvolle technologieën:

 • SCW GAS: hiermee zetten we organisch afval om naar circulair gas door superkritisch water vergassen;
 • CO₂ CLEANUP: direct air capture technologie waarmee we CO₂ uit de atmosfeer halen. Deze CO₂ kunnen we ondergronds opslaan voor negatieve emissies of als bron gebruiken om e-fuels te maken zoals E-LNG of E-methanol.

Of te wel; permanente verwijdering van CO₂, duurzame energie, circulaire grondstoffen en bijdragen aan de afkoeling van de aarde. Dat is ons doel.


In het afgelopen jaar is SCW verdubbeld van 45 naar bijna 100 mensen en we blijven in de aankomende jaren verder groeien met mensen die er dagelijks aan werken om onze ambities te kunnen waarmaken. SCW ontwikkelt zich de komende jaren van een snel groeiende scale-up naar een nationaal en internationaal opererende organisatie; een noodzakelijke fase waarin we ons laten leiden door onze kernwaarden: impact, samen, urgency to act en geloof in maakbaarheid van oplossingen.


Dit zoeken we, je...

 • beschikt over een MBO 3 of 4 kennis en ervaring richting (proces)techniek (bijvoorbeeld als procesoperator of monteur);
 • met jouw oplossingsgerichte instelling pak je elke uitdaging aan;
 • bezit je Vapro A en/of B. Dit is een pré;
 • bent gestructureerd, maar gelijktijdig flexibel en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Dit siert jouw werkhouding;
 • houdt van een informele werksfeer en bent net zoals je collega’s sociaal en werkt goed in een team;
 • je bent bereid om in een 4 of 5 ploegendienst te werken;
 • hebt ervaring in de chemische of de olie en gasindustrie. Dit is een pré.


Voel jij een match en wil je samen met ons impact maken? Dan maken we graag tijd vrij om je te ontmoeten tijdens een kop koffie. Solliciteren kan via de sollicitatiebutton of door contact op te nemen met George, Corporate Recruiter bij SCW, via 0617 74 4319 (ook via WhatsApp bereikbaar). We kijken uit naar jouw reactie!

Op locatie

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar
Op locatie

Vacatures

(Sr) Legal Counsel Projects
Op locatie, Hybride
HQ
Inkoper
Op locatie
HQ
Junior E&I Engineer
Op locatie
SCW GAS
Mechanical Engineer - WTB Engineer
Op locatie
CO₂ CLEANUP
Procesoperator
Op locatie
CO₂ CLEANUP, SCW GAS
Process Engineer
Op locatie
HQ
Receptionist(e)
Op locatie
HQ
System Engineer
Op locatie
CO₂ CLEANUP, HQ, SCW GAS