SCW Systems B.V. - Legal Counsel
Overslaan naar content

Legal Counsel

HybrideLegal

Functieomschrijving

Klaar om de uitdaging aan te gaan en een sleutelrol te spelen in de toekomst van duurzame energie? Solliciteer nu als (Sr) Legal Counsel Projects - Climate Tech en draag bij aan de internationale uitrol van climate tech fabrieken op basis van de innovaties ontwikkeld door SCW!


Jouw rollen als (Sr) Legal Counsel Projects - Climate Tech

Jouw rollen zullen bestaan uit, onder meer:

 • Bouw: Het onderhandelen en aangaan van alle overeenkomsten benodigd voor de bouw van nieuwe fabrieken, waaronder grond-, aannemings-, leveranciers- en utiliteitovereenkomsten.
 • Vergunningtrajecten: Het voorbereiden en aanvragen van nieuwe bouw-, milieu- en andere vergunningen voor nieuwe fabrieken. Jij bent in de lead van het gehele vergunningstraject, en schakelt waar nodig interne en externe expertise in;
 • Adviseren over en compliance met HSE-gerelateerde wet- en regelgeving van toepassing op onze fabrieken, waaronder arbeidsomstandigheden en afvalstoffen.

Wat heeft deze kans jou te bieden?

 • Jouw rol draagt bij aan ontwikkelingen die echt impact gaan maken op klimaat en milieu;
 • Je zit, in samenwerking met de general counsel, dicht op de strategische keuzes en de uitvoering daarvan van een bedrijf met een zeer relevante missie en een enorm groeipotentieel;
 • Een fulltime of parttime werkschema, met gedeeltelijk thuiswerken indien gewenst;
 • Iedereen neemt deel aan het Long Term Incentive plan, waarbij jaarlijks een percentage van het inkomen wordt vertaald in een virtueel aandelenbelang in SCW.

Focus van SCW

SCW bestaat ruim 10 jaar. We zijn een jong en snel groeiend bedrijf. Met ruim 100 collega’s ontwikkelen we innovatieve en impactvolle technologieën:

 • SCW GAS: een innovatieve technologie waarmee we allerlei (problematische) reststromen efficiënt kunnen omzetten naar groen gas en groen waterstof. In 2023 hebben we deze technologie succesvol op industriële schaal aangetoond, een wereldprimeur in Alkmaar.
 • CO₂ CLEANUP: direct air capture technologie waarmee we met baanbrekende energie-efficiëntie CO₂ uit de atmosfeer halen. Daarnaast bedrijven we een circulair chemisch proces, waarmee we waardevolle en impactvolle materialen zoals nikkel en silica uit reststromen kunnen terugwinnen. De CO₂ kunnen we ondergronds opslaan of toepassen als bouwmateriaal voor negatieve emissies, of als bron gebruiken om e-fuels te maken zoals e-lng of e-Methanol.

Oftewel; we dragen bij aan de afkoeling van de aarde door permanente verwijdering van CO₂, duurzame energie en circulaire grondstoffen.

In de afgelopen jaren is SCW gegroeid en zal zich de komende jaren ontwikkelen van een snel groeiende Nederlandse scale-up naar een internationaal opererende organisatie. SCW bevindt zich in een cruciale groeifase, geleid door onze kernwaarden: impact, samenwerking, urgentie om te handelen en geloof in de maakbaarheid van oplossingen.

Dit zoeken we:

 • Je hebt een ‘Sense of urgency’ en behoefte om impact te maken;
 • Je bent in staat vergunnings- en bouwtrajecten in goede banen te leiden. Het is (ook) jouw verantwoordelijkheid dat we tijdig de juiste stappen nemen om onze ambities waar te maken. Je bent dus veel meer dan een inhoudelijke adviseur;
 • Je bent een echte teamplayer: hebt uitstekende samenwerkings- en communicatievaardigheden om effectief te kunnen samenwerken met interdisciplinaire en internationale teams;
 • Je bent praktisch: we zijn niet op zoek naar de perfecte (juridische) oplossing, maar de meest praktische. De maatstaf is altijd hoe SCW als geheel het meeste impact kan maken.

Aantoonbare ervaring op een of meer van de volgende gebieden is zeer welkom:

 • Projectontwikkeling, het liefst van infrastructuur- of vastgoedprojecten;
 • Vergunningsaspecten en interactie met de daarvoor relevante overheidsinstanties;
 • Aansturen van adviseurs;
 • Internationale samenwerking.

De rol staat open voor afgestudeerde juristen vanaf 3 jaar ervaring tot zeer ervaren (in de advocatuur en/of als bedrijfsjurist) en is aan te passen/uit te breiden op basis van ervaring en interesse.


Ben jij de jurist waar we op zoek naar zijn en wil je samen met ons impact maken? Dan maken we graag tijd vrij om je te ontmoeten tijdens een kop koffie. Solliciteren kan via de sollicitatiebutton of door contact op te nemen met George, Corporate Recruiter bij SCW, via 0617 74 4319 (ook via WhatsApp bereikbaar). We kijken uit naar jouw reactie!

Hybride

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar
Hybride