SCW Systems B.V. - Head of Carbon Credits
Overslaan naar content

Head of Carbon Credits

HybrideBusiness Development

Functieomschrijving

Bij SCW Systems geloven we in de kracht van innovatie om klimaatverandering tegen te gaan. Onze Direct Air Capture technologie, die gepaard gaat met baanbrekende energie-efficiëntie, stelt ons in staat om CO₂ direct uit de lucht te halen en permanent op te slaan. Dit biedt nationale en internationale bedrijven een unieke kans om hun CO₂-uitstoot te compenseren en hun duurzaamheidsdoelen te bereiken. 


Wij zijn op zoek naar een dynamische Carbon Credits grondlegger om ons team te versterken en een nieuwe markt te ontwikkelen.


Jouw rol als Head of Carbon Credits

Als Head of Carbon Credits ben jij verantwoordelijk voor het opzetten en uitbreiden van onze carbon credits activiteiten. Dit is een pioniersrol waarin je vanaf de basis een strategie zult ontwikkelen, markten zult identificeren en relaties zult opbouwen met bedrijven die streven naar CO₂-neutraliteit.


Jouw focus:

 • Business: Ontwikkelen van een marktstrategie voor onze carbon credits in het binnen en buitenland;
 • Innovatie: we richten ons op carbon removal credits en 'insets' voor circulaire grondstoffen, zoals metalen;
 • Acquisitie: Acquireren van nieuwe klanten en partners binnen verschillende industrieën;
 • Relatiebeheer: Opbouwen en onderhouden van sterke relaties met management- en directieniveaus;
 • Samenwerking: Samenwerken met interne teams om klantbehoeften te vertalen naar onze producten en diensten;
 • Representatie: Vertegenwoordigen van SCW Systems op conferenties, beurzen en andere netwerkevenementen.


Wat heeft deze kans jou te bieden?

 • Je krijgt de opdracht om onze CO2 impact om te zetten in omzet en langetermijnrelaties met strategische partners;
 • Je wordt verantwoordelijk om uit het niets een essentieel bedrijfsonderdeel van SCW neer te zetten;
 • Jouw rol draagt bij aan ontwikkelingen die echt impact gaan maken op klimaat en milieu;
 • We hebben een positieve sfeer op de werkvloer, waarbij drive, impact, oplossingsgerichtheid en ‘met elkaar dingen bereiken’ leidende waarden zijn;
 • Bij SCW bieden wij marktconforme arbeidsvoorwaarden en deel je middels onze Long Term Incentive Plan mee in de waardeontwikkeling van het bedrijf;


Focus van SCW

SCW bestaat ruim 10 jaar. We zijn een jong en snel groeiend bedrijf. Met ruim 100 collega’s ontwikkelen we innovatieve en impactvolle technologieën:

 • SCW GAS: een innovatieve technologie waarmee we allerlei (problematische) reststromen efficiënt kunnen omzetten naar groen gas en groen waterstof. In 2023 hebben we deze technologie succesvol op industriële schaal aangetoond, een wereldprimeur in Alkmaar.
 • CO₂ CLEANUP: direct air capture technologie waarmee we met baanbrekende energie-efficiëntie CO₂ uit de atmosfeer halen. Daarnaast bedrijven we een circulair chemisch proces, waarmee we waardevolle en impactvolle materialen zoals nikkel en silica uit reststromen kunnen terugwinnen. De CO₂ kunnen we ondergronds opslaan of toepassen als bouwmateriaal voor negatieve emissies, of als bron gebruiken om e-fuels te maken zoals e-lng of e-Methanol.

Of te wel; we dragen bij aan de afkoeling van de aarde door permanente verwijdering van CO₂, duurzame energie en circulaire grondstoffen.


In de afgelopen jaren is SCW gegroeid en zal zich de komende jaren ontwikkelen van een snel groeiende Nederlandse scale-up naar een internationaal opererende organisatie. SCW bevindt zich in een cruciale groeifase, geleid door onze kernwaarden: impact, samenwerking, urgentie om te handelen en geloof in de maakbaarheid van oplossingen.

Dit zoeken we:

Je bent een gedreven professional met een bewezen track record in een commerciële rol binnen een strategische consultancy, corporate of een vergelijkbare omgeving. Je hebt een bewezen track record in commerciële rollen en bent klaar voor een nieuwe uitdaging waarin je jouw acquisitietalent kunt inzetten om een nieuwe markt te creëren.


Verder..

 • Opleiding: heb je een afgeronde academische opleiding, bij voorkeur in een relevante richting;
 • Vaardigheden: heb je uitstekende communicatieve en presentatievaardigheden;
 • Netwerk: een sterk netwerk;
 • Eigenschappen: het vermogen om op verschillende management- en directieniveaus te opereren;
 • Karakter: heb je initiatief, lef en een ondernemende mindset;
 • Drive: heb je een sterke affiniteit met duurzaamheid en klimaatoplossingen.

Ben jij de pionier die wij zoeken? Solliciteer dan nu en help ons mee bouwen aan een duurzamere toekomst. Solliciteren kan via de sollicitatiebutton of door contact op te nemen met George, Corporate Recruiter bij SCW, via 0617 74 4319 (ook via WhatsApp bereikbaar). We kijken uit naar jouw reactie!

Hybride

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar
Hybride