Skip to content

R&D Chemist

Alkmaar, Noord-Holland, Nederland€ 2.500 - € 3.000R&D GAS

Functieomschrijving

Heb jij ervaring met het uitvoeren van chemische reacties op hoge druk en temperatuur en herken jij jezelf in onze drijfveer: Alleen samen kunnen we ons doel bereiken; bijdragen aan de afkoeling van de aarde. Dan komen we heel graag met je in contact om samen impact te maken.Jouw rol binnen SCW als R&D Chemist

Jij gaat je focussen op het voorbehandelingstraject binnen het vergassingsproces van super kritisch water. Binnen het R&D team wordt de potentie van verschillende organische feed stocks in het laboratorium onderzocht. 


Als R&D Chemist ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van experimenten en de bijbehorende analyses in ons laboratorium.

Jouw taken omschrijving zich door:

 • Uitvoeren van een breed scala aan experimenten; 
 • Uitvoeren en interpreteren van chemische analyses op eigen monsters;
 • Samenwerken met collega's;
 • Documentatie van je experimenten;

Met jouw team werk je aan baanbrekende ontwikkelingen, waarmee je een substantiële bijdrage gaat leveren aan de mondiale energietransitie. Het team bestaat uit jonge enthousiaste wetenschappers waarbij een pragmatische aanpak voorop staat. Jouw experimentele werk wordt ook direct gekoppeld met onze fabriek. Het kan dus zomaar zijn dat jouw werk op korte termijn wordt opgepakt binnen onze fabriek, hoe gaaf is dat!


Over SCW

In 2023 bestaat SCW 10 jaar. We zijn een jong en snel groeiend bedrijf. Onze collega’s werken aan de ontwikkelingen van innovatieve en impactvolle technologieën:

 • CLEANUP GAS: hiermee zetten we organisch afval om naar circulair gas door superkritisch water vergassen.
 • CO₂ CLEANUP: hiermee halen we CO₂ uit de atmosfeer en leggen dit permanent vast in grondstoffen.

Oftewel; minder CO₂, schonere energie, circulaire grondstoffen en bijdragen aan het terugdraaien aan de opwarming van de aarde. Dat is ons doel.


In het afgelopen jaar is SCW verdubbeld van 45 naar bijna 90 mensen en we blijven in de aankomende jaren verder groeien met mensen die er dagelijks aan werken om onze ambities te kunnen waarmaken. SCW is hierin aan het uitbreiden naar een bedrijf dat nationaal en internationaal opereert. Onze kernwaarden impact, samenwerking, dringendheid om te handelen en geloof in de realisatie van oplossingen zullen ons daarbij leiden. Als werkgever bieden wij niet alleen een goed arbeidsvoorwaardenpakket, maar ook een werkomgeving waarin innovatie en duurzaamheid centraal staan. Jouw rol bij ons draagt bij aan de ontwikkeling van impactvolle oplossingen voor het klimaat en milieu. Bovendien staan we bekend om onze positieve en stimulerende cultuur waarin drive, impact, oplossingsgerichtheid en samenwerking belangrijk zijn.


SCW als werkgever

SCW ontwikkelt zich de komende jaren van een snel groeiende scale-up naar een nationaal en internationaal opererende organisatie; een cruciale fase waarin we ons laten leiden door onze kernwaarden: impact, samen, urgency to act en geloof in maakbaarheid van oplossingen. Wil jij samen met het team impact maken? Dit is wat je van ons mag verwachten:

 • Uitdagende en inspirerende werkomgeving waarin innovatie en duurzaamheid centraal staan;
 • Een rol waarin je kunt bijdragen aan ontwikkelingen die echt impact kunnen maken op klimaat en milieu;
 • Een positieve cultuur waarin drive, impact, oplossingsgerichtheid en ‘met elkaar’ leidende waarden zijn;
 • Een energiek team van collega’s met ruimte voor ontwikkeling;
 • Naast een passend salaris op basis van jouw ervaring, 28 vakantiedagen, pensioenopbouw en een reiskostenvergoeding van € 0,21ct/km hebben we een innovatief arbeidsvoorwaardenpakket wat past bij onze cultuur en groei.

Vereisten

 • MBO/HBO diploma in een relevante richting, bijvoorbeeld chemie of een vergelijkbare richting;
 • ervaring met het uitvoeren van experimenten op een lab;;
 • proactieve en flexibele instelling, in staat om te werken in een snelgroeiende en dynamische werkomgeving;
 • goede communicatieve vaardigheden en teamplayer;
 • in staat om zelfstandig te werken en beslissingen te nemen;
 • beheersing Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • gaat een uitdaging niet uit de weg.

Voel jij een match en wil je samen met ons impact maken? Dan maken we graag tijd vrij om je te ontmoeten tijdens een kop koffie. Solliciteren kan via de sollicitatiebutton of door contact op te nemen met George, Corporate Recruiter bij SCW, via 0617 74 4319 (ook via WhatsApp bereikbaar). We kijken uit naar jouw reactie!

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar